Δημοσιεύθηκε την

Το Έβδομο Τσάκρα (Σαχασράρα) – «Ο Λωτός με τα χίλια πέταλα»

Χρώμα: Ιώδες ή Λευκό

Στοιχείο: Νερό

Μουσική Νότα: Σι

Συχνότητα: 100Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Δεν υπάρχει κάτι να το μπλοκάρει όταν ανοίξει.

Παρατήρηση: Πρέπει πρώτα να ανοίξει το έκτο τσάκρα ώστε να ανοίξει και το έβδομο.

Θέση στο σώμα: Η κορυφή της κεφαλής. Είναι περίπου τρία δάχτυλα μπροστά από το πιο ψηλό σημείο του κεφαλιού μας.  

Είναι η πηγή της εσωτερικής αφύπνισης, της προσευχής και του διαλογισμού.

Ενεργοποιείται όταν έχουν ανοίξει τα υπόλοιπα Τσάκρα, μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Προϋποθέτει όμως τεχνικές και ασκήσεις.

Όταν είναι ανοιχτό, ο άνθρωπος επηρεάζει την ζωή όσων πλησιάσει. Καθοδηγεί, διδάσκει, γίνεται φως το οποίο μεταφέρει στους άλλους.

Το Τσάκρα της Κορυφής ή λειτουργεί ή βρίσκεται σε αδράνεια.

Μας φέρνει σε επαφή με το Θεό και με το Σύμπαν. Καθορίζει το είδος της ανταλλαγής που έχουμε με τον πνευματικό κόσμο.

Ένα κλειστό έβδομο Τσάκρα προκαλεί απελπισία, έλλειψη πίστης και ελπίδας. Ο άνθρωπος στηρίζεται μόνο στον εαυτό του, στη λογική και έτσι, δεν χωράει το θαύμα στη ζωή του.

Υγεία

Ελέγχει την υπόφυση και μαζί με την επίφυση, συμμετέχουν στις πιο μυστηριώδες και άγνωστες λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος. Κάθε πάθηση του εγκεφάλου, ζωτικές λειτουργίες, νευρικό σύστημα, ημικρανίες, ζάλες, αίσθημα μετεωρισμού, ψυχολογικά προβλήματα, ανίατες ασθένειες, παράξενες αντιδράσεις, δυσνόητες διαγνώσεις, μπορούν να συσχετισθούν με αυτό το Τσάκρα. Στην Κινέζικη Ιατρική ονομάζεται «το σημείο που θεραπεύει τις χίλιες ασθένειες».

Σουγκίτης και το Έβδομο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Ο εξαιρετικός συνδυασμός εναρμονιστών Σουγκίτη με Αμέθυστο δουλεύει με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίσει το ενεργειακό σώμα, γειώνοντας την ειρηνική ενέργεια από τις υψηλές ιώδεις δονήσεις του αμέθυστου.