Δημοσιεύθηκε την

Το Έκτο Τσάκρα (Άτζνα) – «Τάξη» Έλεγχος μέσα από την συνειδητότητα

Χρώμα: Βιολετί

Στοιχείο: Αιθέρας

Μουσική Νότα: Λα

Συχνότητα: 95Hz

Περιστροφή: Αριστερόστροφα στους άντρες, δεξιόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ψευδαισθήσεις, Φόβο

Θέση στο σώμα: Δύο δάχτυλα πάνω από το ύψος των φρυδιών, στο κέντρο του μετώπου

Ελέγχει: Μάτια, αυτιά, κόλπους κρανίου, Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, επίφυση.

Συνεργάζεται με όλα τα τσάκρας

Είναι το Τσάκρα που φέρνει στην επιφάνεια Θείες εμπνεύσεις. Εδώ βρίσκεται το Τρίτο Μάτι με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να δει αυτά που αδυνατούν να αντιληφθούν οι πέντε αισθήσεις.

Όταν το Έκτο Τσάκρα λειτουργεί αρμονικά, ο άνθρωπος έχει όλες τις προϋποθέσεις να συντονιστεί με την πνευματική του φύση, να ανακαλύψει το προσωπικό του δρόμο και την θεϊκή του Αποστολή. Δεν ζει μέσα στις ψευδαισθήσεις και ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από ό,τι προσεγγίζει. Είναι χαρούμενος και η ζωή του έχει νόημα. Κάνει όνειρα αλλά ζει στο τώρα.

Όταν δυσλειτουργεί, η προσοχή του βρίσκεται διαρκώς σε υλικά ζητήματα. Ερμηνεύει τον πνευματικό κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να χάνει την πίστη του και το δρόμο του, ζει μία ζωή μέσα στην πλάνη, είναι ασταθής και ευάλωτος, ενώ όταν αισθάνεται πράγματα που δεν μπορεί να ερμηνεύσει, τότε κυριαρχεί ο φόβος.

Υγεία

Μέσω της επίφυσης, ελέγχει όλους τους υπόλοιπους αδένες. Ρυθμίζει τις περισσότερες ορμονικές λειτουργίες. Ελέγχει το Νευρικό Σύστημα, τα μάτια και κάθε πρόβλημα της όρασης. Σχετίζεται με αρνητικές και επιθετικές σκέψεις, την νοητική ένταση, τις νευρικές ασθένειες. Επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος και ό,τι αυτά επηρεάζουν. Συνδέεται με τον ύπνο, την υπερένταση, την απάθεια, την νευρικότητα, καθώς και με πονοκεφάλους, ημικρανίες, πάρεση, ιγμόρεια. Η διαταραχή του μπορεί να ευθύνεται επίσης για συναισθηματική αστάθεια, κατάθλιψη, μανίες, διπολικές διαταραχές. Είναι σημαντικό κέντρο μαζί με το Έβδομο Τσάκρα για τις πιο πολλές ασθένειες και συχνά η ενεργοποίησή του συμπεριλαμβάνεται στις ενεργειακές θεραπείες.  

Σουγκίτης και το Έκτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το έκτο τσάκρα, για αυτούς που έχουν πολλές ιδέες αλλά δυσκολεύονται να τις βάλουν σε τάξη, για φοιτητές που πρέπει να απορροφήσουν αρκετές νοητικές πληροφορίες, και γενικά για καλή ισορροπία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Φθορίτη.

Επίσης, για όσους συχνά αγχώνονται και είναι νευρικοί, για επιστροφή σε ψυχική ηρεμία, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Σεληνίτη.