Δημοσιεύθηκε την

Το Πέμπτο Τσάκρα (Βισούντα) – «Το Εξαγνισμένο»

Χρώμα: Μπλε

Στοιχείο: Αιθέρας

Μουσική Νότα: Σολ

Συχνότητα: 90Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ψέμα και από τον Φόβο

Θέση στο σώμα: Στη βάση του λαιμού, στο λακκάκι

Ελέγχει: Θυροειδή, λαιμό, αυχένα, αυτιά, παραθυρεοειδείς

Εδώ βρίσκεται η ικανότητα να ακούμε. Σε αυτό διαμορφώνουμε τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις μας.

Όταν λειτουργεί αρμονικά υπάρχει επικοινωνία, η φωνή είναι γλυκιά, έχει βάθος και έκφραση. Ανοίγει η επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό και τις Ουράνιες Οντότητες. Ο άνθρωπος μιλάει για τα όνειρα, τις σκέψεις, τα πιστεύω του χωρίς ταμπού και φόβο. Εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες.

Όταν δυσλειτουργεί παρουσιάζεται εκνευρισμός, έχει ανάγκη να δείχνει έναν εαυτό καλύτερο από αυτό που είναι πραγματικά. Θέλει να ασχολούνται οι άλλοι διαρκώς μαζί του. Η επικοινωνία γίνεται δύσκολη. Αδυνατεί να μιλήσει για αυτά που αισθάνεται και θέλει. Όλα φαίνονται μπερδεμένα. Συχνά είναι ντροπαλός και σιωπηλός.

Υγεία

Ελέγχει τον θυροειδή αδένα, το μυϊκό σύστημα, την ανάπτυξη του σώματος, το δέρμα, τα μαλλιά. Ελέγχει τον μεταβολισμό και το βάρος του σώματος. Οι παθήσεις του λαιμού, του άνω αναπνευστικού, των αυτιών και της όρασης, πόνοι στον αυχένα, αυχενικό σύνδρομο, εμβοές, ίλιγγοι, φωνητικές χορδές, τραύλισμα μπορούν να συσχετιστούν με κάποια δυσλειτουργία του.

Σουγκίτης και το Πέμπτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το πέμπτο τσάκρα για αυτούς που δεν είναι σίγουροι ότι βρίσκονται στο σωστό μονοπάτι, και για αυτούς που θέλουν να εκφράσουν την αλήθεια τους, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Μπλε Ασβεστίτη (Blue Calcite).