Δημοσιεύθηκε την

Το Τέταρτο Τσάκρα (Αναχάτα) – «Αλώβητο»

Χρώμα: Πράσινο

Στοιχείο: Αέρας

Μουσική Νότα: Φα

Συχνότητα: 85Hz

Περιστροφή: Αριστερόστροφα στους άντρες, δεξιόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Θλίψη, Φόβο

Θέση στο σώμα: Πάνω από το στέρνο, στο κέντρο του στήθους. Είναι το κέντρο που ενώνονται τα πάνω και τα κάτω τσάκρα

Το Τέταρτο Τσάκρα ενώνει τα τρία Κατώτερα φυσικά – συναισθηματικά Τσάκρα με τα τρία Ανώτερα νοητικά – πνευματικά Τσάκρα. Φέρνει την ισορροπία στον άνθρωπο. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο στην όμορφη και αρμονική πλευρά του.

Όταν λειτουργεί ομαλά, αποδέχεται την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Η ζωή έχει βάθος και νόημα. Η αγάπη εκφράζεται αρμονικά.

Όταν δυσλειτουργεί, υπάρχει ανάγκη επιβεβαίωσης στα συναισθήματα των άλλων. Εκδηλώνει τα συναισθήματά του χωρίς κανέναν έλεγχο. Δυσκολεύεται να συγχωρέσει. Συχνά κλείνεται στον εαυτό του. Δεν μπορεί να δώσει και να πάρει αγάπη. Έχει την αίσθηση ότι η καρδιά του είναι παγωμένη και κλειστή.

Υγεία

Ελέγχει την περιοχή της καρδιάς, του θώρακα και το κάτω μέρος των πνευμόνων. Διαταραχή του μπορεί να προκαλέσει καρδιακά, αγγειακά, κυκλοφοριακά προβλήματα. Πόνους στην πλάτη, βάρος στο στήθος, στηθάγχη, προβλήματα στους θωρακικούς σπονδύλους, κύφωση, σκολίωση, κατάθλιψη. Επηρεάζει το θύμο αδένα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σουγκίτης και το Τέταρτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το τέταρτο τσάκρα για αυτούς που δυσκολεύονται να σταθεροποιήσουν τα συναισθήματά τους, για αυτούς που θέλουν να βρουν τη σωστή θέση για την καρδιά τους, και για αυτούς που θέλουν να επανακτήσουν μια ηρεμία γειωμένη,  προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Ροζ Χαλαζία.