Δημοσιεύθηκε την

Το Τρίτο Τσάκρα (Μανιπούρα) – «Κόσμημα του ομφαλού»

Χρώμα: Κίτρινο

Στοιχείο: Φωτιά

Μουσική Νότα: Μι

Συχνότητα: 70Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ντροπή, Ενοχή, Φόβο

Θέση στο σώμα: Τέσσερα δάχτυλα πάνω από τον ομφαλό, στο ηλιακό πλέγμα.

Ελέγχει: Συκώτι, στομάχι, πάγκρεας, σπλήνας, λεπτό έντερο, επινεφρίδια

Το Τρίτο Τσάκρα, ή αλλιώς το Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος, επηρεάζει τις επιθυμίες, την δύναμη, ενεργοποιεί την προσωπικότητα.

Όταν λειτουργεί αρμονικά υπάρχει έλεγχος στις πράξεις, κάνει σχέσεις με διάρκεια, οι επιλογές είναι σωστές. Κατανοεί τις δυνάμεις που υπάρχουν μέσα του και μπορεί να τις διαχειριστεί σωστά.

Όταν δυσλειτουργεί γίνεται τυραννικός στις σχέσεις, αδιαφορεί για τις ανάγκες των άλλων. Κάνει λαθεμένες επιλογές. Αντιμετωπίζει την ζωή με υπερβολή και άγχος. Μεταβάλλεται διαρκώς η διάθεσή του.

Υγεία

Ελέγχει όλη την κοιλιακή περιοχή. Στομάχι, ήπαρ, σπλήνα, πάγκρεας, χολή, έντερα. Όλες οι διαδικασίες πέψης, αφομοίωσης, απέκκρισης. Η περιοχή σχετίζεται με τις διαδικασίες επεξεργασίας της τροφής. Μέρος λοιπόν του μεταβολισμού επηρεάζεται από αυτό το τσάκρα. Πιθανά προβλήματα στα σπλαχνικά όργανα και όποια πάθηση συνδέεται με αυτά όπως διαβήτης, ηπατίτιδες, ίκτερος, λευκοπενία, έλκος κλπ. Επίσης, τυμπανισμός, δυσκοιλιότητα, διάρροια, νευρώσεις, κολίτιδες, αϋπνία, γενικές διαταραχές του ύπνου, χρόνια κόπωση, ατονία, φοβίες, παχυσαρκία, υπερτοξίνωση.

Σουγκίτης και το Τρίτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το τρίτο τσάκρα για αυτούς που δεν είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους, έχουν έλλειψη θάρρους να κινούνται στην καθημερινή τους ζωή και δεν μπορούν να βρουν που ανήκουν, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Μάτι της Τίγρης.