Posted on

Το Έβδομο Τσάκρα (Σαχασράρα) – «Ο Λωτός με τα χίλια πέταλα»

Χρώμα: Ιώδες ή Λευκό

Στοιχείο: Νερό

Μουσική Νότα: Σι

Συχνότητα: 100Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Δεν υπάρχει κάτι να το μπλοκάρει όταν ανοίξει.

Παρατήρηση: Πρέπει πρώτα να ανοίξει το έκτο τσάκρα για να ανοίξει και το έβδομο.

Θέση στο σώμα: Η κορυφή της κεφαλής. Είναι περίπου τρία δάχτυλα μπροστά από το πιο ψηλό σημείο του κεφαλιού μας.  

Είναι η πηγή της εσωτερικής αφύπνισης, της προσευχής, του διαλογισμού.

Ενεργοποιείται όταν έχουν ανοίξει τα υπόλοιπα Τσάκρα. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο. Προϋποθέτει όμως τεχνικές και ασκήσεις.

Όταν είναι ανοιχτό, ο άνθρωπος επηρεάζει την ζωή όσων πλησιάσει. Καθοδηγεί, διδάσκει, γίνεται φως το οποίο μεταφέρει στους άλλους.

Το Τσάκρα της Κορυφής ή λειτουργεί ή βρίσκεται σε αδράνεια.

Μας φέρνει σε επαφή με το Θεό. Με το Σύμπαν. Καθορίζει το είδος της ανταλλαγής που έχουμε με τον πνευματικό κόσμο. Ένα κλειστό έβδομο Τσάκρα προκαλεί απελπισία, έλλειψη πίστης και ελπίδας. Ο άνθρωπος στηρίζεται μόνο στον εαυτό του, στη λογική. Δεν χωράει το θαύμα στη ζωή του.

Υγεία

Ελέγχει την υπόφυση και μαζί με την επίφυση, συμμετέχουν στις πιο μυστηριώδες και άγνωστες λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος. Κάθε πάθηση του εγκεφάλου, ζωτικές λειτουργίες, νευρικό σύστημα, ημικρανίες, ζάλες, αίσθημα μετεωρισμού, ψυχολογικά προβλήματα, ανίατες ασθένειες, παράξενες αντιδράσεις, δυσνόητες διαγνώσεις, μπορούν να συσχετισθούν με αυτό το Τσάκρα. Στην Κινέζικη Ιατρική ονομάζεται «το σημείο που θεραπεύει τις χίλιες ασθένειες».

Σουγκίτης και το Έβδομο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Ο εξαιρετικός συνδυασμός εναρμονιστών Σουγκίτη με Αμέθυστο δουλεύει έτσι ώστε να εναρμονίσει το ενεργειακό σώμα, γειώνοντας την ειρηνική ενέργεια από τις υψηλές ιώδεις δονήσεις του αμέθυστου.

Posted on

Το Έκτο Τσάκρα (Άτζνα) – «Τάξη» Έλεγχος μέσα από την συνειδητότητα

Χρώμα: Βιολετί

Στοιχείο: Αιθέρας

Μουσική Νότα: Λα

Συχνότητα: 95Hz

Περιστροφή: Αριστερόστροφα στους άντρες, δεξιόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ψευδαισθήσεις, Φόβο

Θέση στο σώμα: Δύο δάχτυλα πάνω από το ύψος των φρυδιών, στο κέντρο του μετώπου

Ελέγχει: Μάτια, αυτιά, κόλπους κρανίου, Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, επίφυση.

Συνεργάζεται με όλα τα τσάκρας

Είναι το Τσάκρα που φέρνει στην επιφάνεια θείες εμπνεύσεις. Εδώ βρίσκεται το Τρίτο Μάτι με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να δει αυτά που αδυνατούν να αντιληφθούν οι πέντε αισθήσεις.

Όταν το Έκτο Τσάκρα λειτουργεί αρμονικά, ο άνθρωπος έχει όλες τις προϋποθέσεις να συντονιστεί με την πνευματική του φύση. Να ανακαλύψει το προσωπικό του δρόμο και την θεϊκή του Αποστολή. Δεν ζει μέσα στις ψευδαισθήσεις και ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από ό,τι προσεγγίζει. Είναι χαρούμενος και η ζωή του έχει νόημα. Κάνει όνειρα αλλά ζει στο τώρα.

Όταν δυσλειτουργεί, η προσοχή του βρίσκεται διαρκώς σε υλικά ζητήματα. Ερμηνεύει τον πνευματικό κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να χάνει την πίστη του και το δρόμο του. Ζει μία ζωή μέσα στην πλάνη. Είναι ασταθής και ευάλωτος. Όταν αισθάνεται πράγματα που δεν μπορεί να ερμηνεύσει τότε κυριαρχεί ο φόβος.

Υγεία

Μέσω της επίφυσης ελέγχει όλους τους υπόλοιπους αδένες. Ρυθμίζει τις περισσότερες ορμονικές λειτουργίες. Ελέγχει το Νευρικό Σύστημα, τα μάτια και κάθε πρόβλημα της όρασης. Σχετίζεται με αρνητικές και επιθετικές σκέψεις, την νοητική ένταση, τις νευρικές ασθένειες. Όλες τις λειτουργίες του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος και με ό,τι αυτά επηρεάζουν. Συνδέεται με τον ύπνο, την υπερένταση, την απάθεια , την νευρικότητα, καθώς και με πονοκεφάλους , ημικρανίες, πάρεση, ιγμόρεια. Η διαταραχή του μπορεί να ευθύνεται επίσης για συναισθηματική αστάθεια, κατάθλιψη, μανίες, διπολικές διαταραχές. Είναι σημαντικό κέντρο μαζί με το Έβδομο Τσάκρα για τις πιο πολλές ασθένειες και συχνά συμπεριλαμβάνεται στις ενεργειακές θεραπείες η ενεργοποίησή του.  

Σουγκίτης και το Έκτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το έκτο τσάκρα για αυτούς που έχουν πολλές ιδέες αλλά δυσκολεύονται να τις βάλουν σε τάξη, για φοιτητές που πρέπει να απορροφήσουν αρκετές νοητικές πληροφορίες, και γενικά για καλή ισορροπία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Φθορίτη.

Για αυτούς που συχνά αγχώνονται και είναι νευρικοί, για επιστροφή σε ψυχική ηρεμία προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Σεληνίτη.

Posted on

Το Πέμπτο Τσάκρα (Βισούντα) – «Το Εξαγνισμένο»

Χρώμα: Μπλε

Στοιχείο: Αιθέρας

Μουσική Νότα: Σολ

Συχνότητα: 90Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ψέμα και από τον Φόβο

Θέση στο σώμα: Στη βάση του λαιμού, στο λακκάκι

Ελέγχει: Θυροειδή, λαιμό, αυχένα, αυτιά, παραθυρεοειδείς

Εδώ βρίσκεται η ικανότητα να ακούμε. Σε αυτό διαμορφώνουμε τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις μας.

Όταν λειτουργεί αρμονικά υπάρχει επικοινωνία, η φωνή είναι γλυκιά, έχει βάθος και έκφραση. Ανοίγει η επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό και τις Ουράνιες Οντότητες. Ο άνθρωπος μιλάει για τα όνειρα, τις σκέψεις, τα πιστεύω του χωρίς ταμπού και φόβο. Εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες.

Όταν δυσλειτουργεί παρουσιάζεται εκνευρισμός, έχει ανάγκη να δείχνει έναν εαυτό καλύτερο από αυτό που είναι πραγματικά. Θέλει να ασχολούνται οι άλλοι διαρκώς μαζί του. Η επικοινωνία γίνεται δύσκολη. Αδυνατεί να μιλήσει για αυτά που αισθάνεται και θέλει. Όλα φαίνονται μπερδεμένα. Συχνά είναι ντροπαλός και σιωπηλός.

Υγεία

Ελέγχει τον θυροειδή αδένα, το μυϊκό σύστημα, την ανάπτυξη του σώματος, το δέρμα, τα μαλλιά. Ελέγχει τον μεταβολισμό και το βάρος του σώματος. Οι παθήσεις του λαιμού, του άνω αναπνευστικού, των αυτιών και της όρασης, πόνοι στον αυχένα, αυχενικό σύνδρομο, εμβοές, ίλιγγοι, φωνητικές χορδές, τραύλισμα μπορούν να συσχετιστούν με κάποια δυσλειτουργία του.

Σουγκίτης και το Πέμπτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το πέμπτο τσάκρα για αυτούς που δεν είναι σίγουροι ότι βρίσκονται στο σωστό μονοπάτι, και για αυτούς που θέλουν να εκφράσουν την αλήθεια τους, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Μπλε Ασβεστίτη (Blue Calcite).

Posted on

Το Τέταρτο Τσάκρα (Αναχάτα) – «Αλώβητο»

Χρώμα: Πράσινο

Στοιχείο: Αέρας

Μουσική Νότα: Φα

Συχνότητα: 85Hz

Περιστροφή: Αριστερόστροφα στους άντρες, δεξιόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Θλίψη, Φόβο

Θέση στο σώμα: Πάνω από το στέρνο, στο κέντρο του στήθους. Είναι το κέντρο που ενώνονται τα πάνω και τα κάτω τσάκρα

Το Τέταρτο Τσάκρα ενώνει τα τρία Κατώτερα φυσικά – συναισθηματικά Τσάκρα με τα τρία Ανώτερα νοητικά – πνευματικά Τσάκρα. Φέρνει την ισορροπία στον άνθρωπο. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο στην όμορφη και αρμονική πλευρά του.

Όταν λειτουργεί ομαλά, αποδέχεται την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Η ζωή έχει βάθος και νόημα. Η αγάπη εκφράζεται αρμονικά.

Όταν δυσλειτουργεί, υπάρχει ανάγκη επιβεβαίωσης στα συναισθήματα των άλλων. Εκδηλώνει τα συναισθήματά του χωρίς κανέναν έλεγχο. Δυσκολεύεται να συγχωρέσει. Συχνά κλείνεται στον εαυτό του. Δεν μπορεί να δώσει και να πάρει αγάπη. Έχει την αίσθηση ότι η καρδιά του είναι παγωμένη και κλειστή.

Υγεία

Ελέγχει την περιοχή της καρδιάς, του θώρακα και το κάτω μέρος των πνευμόνων. Διαταραχή του μπορεί να προκαλέσει καρδιακά, αγγειακά, κυκλοφοριακά προβλήματα. Πόνους στην πλάτη, βάρος στο στήθος, στηθάγχη, προβλήματα στους θωρακικούς σπονδύλους, κύφωση, σκολίωση, κατάθλιψη. Επηρεάζει το θύμο αδένα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σουγκίτης και το Τέταρτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το τέταρτο τσάκρα για αυτούς που δυσκολεύονται να σταθεροποιήσουν τα συναισθήματά τους, για αυτούς που θέλουν να βρουν τη σωστή θέση για την καρδιά τους, και για αυτούς που θέλουν να επανακτήσουν μια ηρεμία γειωμένη,  προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Ροζ Χαλαζία.

Posted on

Το Τρίτο Τσάκρα (Μανιπούρα) – «Κόσμημα του ομφαλού»

Χρώμα: Κίτρινο

Στοιχείο: Φωτιά

Μουσική Νότα: Μι

Συχνότητα: 70Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ντροπή, Ενοχή, Φόβο

Θέση στο σώμα: Τέσσερα δάχτυλα πάνω από τον ομφαλό, στο ηλιακό πλέγμα.

Ελέγχει: Συκώτι, στομάχι, πάγκρεας, σπλήνας, λεπτό έντερο, επινεφρίδια

Το Τρίτο Τσάκρα, ή αλλιώς το Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος, επηρεάζει τις επιθυμίες, την δύναμη, ενεργοποιεί την προσωπικότητα.

Όταν λειτουργεί αρμονικά υπάρχει έλεγχος στις πράξεις, κάνει σχέσεις με διάρκεια, οι επιλογές είναι σωστές. Κατανοεί τις δυνάμεις που υπάρχουν μέσα του και μπορεί να τις διαχειριστεί σωστά.

Όταν δυσλειτουργεί γίνεται τυραννικός στις σχέσεις, αδιαφορεί για τις ανάγκες των άλλων. Κάνει λαθεμένες επιλογές. Αντιμετωπίζει την ζωή με υπερβολή και άγχος. Μεταβάλλεται διαρκώς η διάθεσή του.

Υγεία

Ελέγχει όλη την κοιλιακή περιοχή. Στομάχι, ήπαρ, σπλήνα, πάγκρεας, χολή, έντερα. Όλες οι διαδικασίες πέψης, αφομοίωσης, απέκκρισης. Η περιοχή σχετίζεται με τις διαδικασίες επεξεργασίας της τροφής. Μέρος λοιπόν του μεταβολισμού επηρεάζεται από αυτό το τσάκρα. Πιθανά προβλήματα στα σπλαχνικά όργανα και όποια πάθηση συνδέεται με αυτά όπως διαβήτης, ηπατίτιδες, ίκτερος, λευκοπενία, έλκος κλπ. Επίσης, τυμπανισμός, δυσκοιλιότητα, διάρροια, νευρώσεις, κολίτιδες, αϋπνία, γενικές διαταραχές του ύπνου, χρόνια κόπωση, ατονία, φοβίες, παχυσαρκία, υπερτοξίνωση.

Σουγκίτης και το Τρίτο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το τρίτο τσάκρα για αυτούς που δεν είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους, έχουν έλλειψη θάρρους να κινούνται στην καθημερινή τους ζωή και δεν μπορούν να βρουν που ανήκουν, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Μάτι της Τίγρης.

Posted on

Το Δεύτερο Τσάκρα (Σβαντιστάνα) – «Η Κατοικία της ζωτικής δύναμης»

Χρώμα: Πορτοκαλί

Στοιχείο: Νερό

Μουσική Νότα: Ρε

Συχνότητα: 55Hz

Περιστροφή: Αριστερόστροφα στους άντρες, δεξιόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Ντροπή, Ενοχή, Φόβο

Θέση στο σώμα: Λίγο πιο πάνω από το ηβικό οστό, τέσσερα δάχτυλα κάτω από τον ομφαλό

Ενεργοποιεί τη σεξουαλικότητα και φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τον κόσμο.

Όταν η ενέργεια είναι ομαλή. Οι σχέσεις με το άλλο φύλο είναι καλές. Υπάρχει κατανόηση των ορίων και αίσθηση του μέτρου. Ο άνθρωπος νοιώθει χαρά σε ότι κάνει. Έχει καλή σχέση με τον εαυτό του. Η ερωτική είναι πηγή χαράς και απόλαυσης.

Όταν δυσλειτουργεί, η ερωτική ζωή είναι προβληματική και οι σχέσεις καταλήγουν ανταγωνιστικές.

Εκδηλώνεται συχνά δειλία. Ντροπαλότητα, ευαισθησία. Κινείται διαρκώς στα δύο άκρα. Ή ανταγωνίζεται ή δεν αντιδρά.

Υγεία

Ελέγχει τα όργανα αναπαραγωγής. Προβλήματα ωοθηκών, μήτρας, σάλπιγγες, διαταραχές του κύκλου. Προστάτης, όρχεις. Όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την περιοχή και την λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Ελέγχει τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και όλα τα υγρά του σώματος όπως λέμφος, κυτταρικά υγρά, αίμα, έμμηνος ρύση, σπέρμα, ωάρια. Κατακράτηση υγρών, κύστες ωοθηκών, ινομυώματα, ενδομητρίωση. Ανικανότητα, στειρότητα, κατάθλιψη, κολπικές μολύνσεις, προβλήματα μαλλιών.

Σουγκίτης και το Δεύτερο Τσάκρα

Οι καταλυτικές ιδιότητες του Σουγκίτη μπορούν να αξιοποιηθούν στην δημιουργία νερού με Σουγκίτη και με άλλα πετρώματα και κρυστάλλους.

Όσο για το δεύτερο τσάκρα για αυτούς που θέλουν να διεγείρουν την δημιουργικότητά τους, να ανακτήσουν καλή σχέση με το σώμα τους και τη σεξουαλικότητά τους και να ανακτήσουν την ικανότητα να αισθάνονται, προτείνεται η χρήση εναρμονιστών Σουγκίτη και Καρνεόλη.

Posted on

Το πρώτο Τσάκρα (Μουλαντάρα)

Χρώμα: Κόκκινο

Στοιχείο: Γη

Μουσική Νότα: Ντο

Συχνότητα: 45Hz

Περιστροφή: Δεξιόστροφα στους άντρες, αριστερόστροφα στις γυναίκες

Μπλοκάρεται από: Φόβο

Θέση στο σώμα: Στη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στον κόλπο και στο πρωκτό, και στους άνδρες ανάμεσα στους όρχεις και στον πρωκτό.

Μας συνδέει με τον φυσικό κόσμο.

Όταν η ενέργειά του είναι ομαλ΄ξη, κάνει τον άνθρωπο να νοιώθει ασφάλεια. Κατακτά με σεβασμό ότι προσεγγίζει. Φέρνει γονιμότητα.

Ο άνθρωπος αισθάνεται ικανοποιημένος με αυτά που κάνει. Όταν δυσλειτουργεί φέρνει ατεκνία κα ο άνθρωπος αποζητά διαρκώς την απόλαυση χωρίς όρια.  Γίνεται επιθετικός και εριστικός. Η ζωή του είναι χωρίς κανένα προγραμματισμό.

Υγεία

Επηρεάζει όλα τα στερεά μέρη όπως η σπονδυλική στήλη, τα οστά τα δόντια και τα νύχια. Επιδρά στο αίμα και ουσιαστικά στην παραγωγή κυττάρων. Γενικά προασπίζει όλη την υγεία. Υποστηρίζει την ζωτικότητα όλου του σώματος. Πολλές παθήσεις του σκελετικού συστήματος ειδικά της οσφυϊκής περιοχής καλό είναι να συσχετισθούν με κάποια δυσλειτουργία του. Επίσης παθήσεις του αίματος σε κυτταρικό επίπεδο, εύθραυστα δόντια και νύχια, χρόνιες αρρώστιες.

Σουγκίτης και το Πρώτο Τσάκρα

Για όσους ξεκινάν να ανακαλύπτουν τον κοσμο των πετρωμάτων και της λιθοθεραπείας, ο Σουγκίτης είναι μια υπέροχη πύλη. Είναι βασικό να ξεκινάμε πάντα από τη βάση, δηλαδή το πρώτο Τσάκρα. Το γεγονός ότι ο Σουγκίτης δεν απορροφά την ενέργεια ή τα φορτία (δεν φορτίζεται) τον καθιστά από τα μοναδικά πετρώματα για ασφαλή χρήση και από αρχάριους.

Ο Σουγκίτης ενεργοποιεί το πρώτο Τσάκρα και με αυτή του την  ιδιότητα σταθεροποιεί το ενεργειακό μας σώμα.

Posted on

Τι είναι τα Ενεργειακά Κέντρα (Τσάκρα) – και το Νάντι

Η λέξη Τσάκρα σημαίνει τροχός. Στο σώμα του ανθρώπου υπάρχουν 7 Ενεργειακά Κέντρα. Από αυτά, τα πέντε βρίσκονται στην σπονδυλική στήλη και δύο στο κεφάλι.

Ανήκουν στο αιθερικό μας κομμάτι, κατά συνέπεια είναι αόρατα στην ανθρώπινη όραση. Είναι εστίες Φωτός, μικροί ήλιοι, η διάμετρος των οποίων κυμαίνεται από μέγεθος μπάλας του τένις μέχρι το άνοιγμα της παλάμης μας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος τόσο και η κατανομή της ενέργειας είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική. Μέσα από τα Τσάκρα κατανέμεται η ενέργεια σε όλη μας την ύπαρξη.

Όπου υπάρχει Τσάκρα στο φυσικό σώμα έχουμε και έναν ενδοκρινή αδένα. Αυτοί οι αδένες είναι ευαίσθητοι σε πληθώρα ψυχικών και ενεργειακών μεταβολών. Γνωρίζουμε πως το άγχος, οι αρνητικές σκέψεις, τα μελαγχολικά συναισθήματα μπορούν να γίνουν αιτία ασθενειών. Αυτός ο μηχανισμός σωματοποίησης ανήκει στη λειτουργία του ενεργειακού μας σώματος.

Τα Τσάκρα είναι ενεργειακοί συλλέκτες. Έχουν την ικανότητα να απορροφούν τη Συμπαντική Ενέργεια κατά την εισπνοή και να την διαμερίζουν στο σώμα και στα όργανα με την εκπνοή. Το πέτρωμα του Σουγκίτη, ως ένα με τη Συμπαντική Ενέργεια έχει εκτός των άλλων την ιδιότητα να εναρμονίζει τα ενεργειακά κέντρα, και να προσφέρει στο σώμα μας καλύτερη ισορροπία.

Το Νάντι

Τα Τσάκρα ενώνονται μεταξύ τους μέσα από τρία κύρια ενεργειακά κανάλια (Νάντι).

Αυτά είναι η Σουσούμνα, το Πίγκαλα και το Ίντα.

Η Σουσούμνα μεταφέρει την ενέργεια χωρίς να της προσδιορίζει φύση (αρσενική – θηλυκή).

Το Πίγκαλα της προσδίδει Αρσενική (Γιανκ) ποιότητα, ενώ το Ίντα Θηλυκή (Γιν).

Η ενέργεια του Πίγκαλα ενεργοποιεί δυναμικά πράγματα στον άνθρωπο, όπως σκέψη, δράση, κίνηση, ενεργοποίηση. Το Ίντα την μετατρέπει σε αφηρημένη σκέψη, συναίσθημα, διαίσθηση, χαλάρωση.

Η σωστή ροή της Ενέργειας και η καλή λειτουργία των Τσάκρα μετατρέπουν τη ζωή του ανθρώπου πλημμυρισμένη με θετικά και γόνιμα συναισθήματα που την κάνουν αρμονική και πλήρη. Το κάθε Τσάκρα έχει ιδιότητες θετικές αν λειτουργεί ομαλά και αρνητικές όταν η ενέργειά του είναι μπλοκαρισμένη. Όταν η ζωή ακολουθεί μία ομαλή πορεία, όταν τα συναισθήματα είναι ισορροπημένα, όταν οι σκέψεις δεν είναι σκόρπιες, επιτρέπουν την Ενέργεια να κινείται και τα Τσάκρα να λειτουργούν σωστά.

Στα Τσάκρα οφείλουμε την υγεία, την ισορροπία και την αρμονία. Όταν είναι σε ισορροπία, ο άνθρωπος απολαμβάνει μία πλήρη ζωής. Όταν είναι διαταραγμένα, η ζωή πλημυρίζει με αντιφάσεις, δυσκολίες, ασθένειες, εμπόδια.

Το φυσικό φουλλερένιο που βρίσκεται στο Σουγκίτη, εναρμονίζει τον κυτταρικό μεταβολισμό, αυξάνει την ενζυμική δραστηριότητα, επαυξάνει την ικανότητα των ιστών να αναγεννηθούν. Ακόμη, αυξάνει την αντίσταση των κυττάρων του σώματος, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και προωθεί την μετακίνηση των νευροδιαβιβαστών.

Το φυσικό φουλλερένιο που βρίσκεται στο Σουγκίτη, δρα επίσης κατά των τοξινών και μπορεί να εναρμονίσει τις τοξίνες που βρίσκονται μέσα στο σώμα. Συγκεκριμένα, ενεργό φουλλερένιο μέσα στο συκώτι μειώνει το επίπεδο της τοξίκωσης, και περιορίζει κάποιες τοξίνες σε αυτό το όργανο.

Προτείνεται εκτός από τα προϊόντα Σουγκίτη σχεδιασμένα για την προστασία του χώρου και του σώματός μας, νερό από Σουγκίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Posted on

Η Αύρα και ο ρόλος της

Τι είναι η Αύρα

Η αιθέρια ατμόσφαιρα που περιβάλλει το κάθε τι, ονομάζεται Αύρα. Ήταν και είναι ορατή από διορατικούς και ενορατικούς ανθρώπους, πρόσφατα όμως ανακαλύφθηκαν και μηχανήματα που την φωτογραφίζουν. Η αύρα κάθε πλάσματος είναι διαφορετική. Έχει την δική της μοναδικότητα. Η Αύρα είναι ότι και η ατμόσφαιρα για έναν πλανήτη. Η εικόνα της Αύρας εξαρτάται από τα ενεργειακά κέντρα (Τσάκρα). Τα Τσάκρα είναι ενεργειακοί συλλέκτες που έχουν την ιδιότητα να απορροφουν Συμπαντική Ενέργεια, αλλά για τα Τσάκρα θα μιλήσουμε σε επόμενο κειμενο. Για τη σωστή ροή της Ενέργειας και την καλή λειτουργία των Τσάκρα προτείνουμε τη χρήση Σουγκίτη, ο οποίος λόγω της δομής φουλλερενίου έχει πολλές ιδιότητες. Μία από αυτές είναι η εναρμόνιση και ευθυγράμμιση των Τσάκρα.

Ποιος είναι ο ρόλος της

Η Αύρα είναι το ενεργειακό περιβάλλον που μέσα σε αυτό ένα ον εξελίσσεται, ζει, μαθαίνει, προστατεύεται και διευρύνεται. Είναι το σώμα της Ψυχής. Έχει την ικανότητα να δέχεται τα Κοσμικά Ρεύματα, τις Συμπαντικές Δυνάμεις. Είναι ο Φύλακας της ίδιας της Ζωής. Μέσα από την Αύρα γίνονται όλες οι ανταλλαγές με όλα τα πλάσματα, τους άλλους ανθρώπους, την φύση, τ’αστέρια. Είναι η Προστασία που ο Θεός έπλασε για μας.

Ότι καταφέρει να τη διασπάσει έχει άμεσες επιπτώσεις στη φυσική και ψυχική μας υγεία. Τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή μας προέρχονται από τον εσωτερικό μας κόσμο. Είναι οι σκέψεις, τα συναισθήματα και ο τρόπος της ζωής μας που διαμορφώνουν αυτό το λεπτοφυές επίπεδο που ονομάζουμε Αύρα.

Τα χαρακτηριστικά της

Η Αύρα είναι μια φωτεινή ατμόσφαιρα με χρωματικές ποιότητες. Αντικατοπτρίζει τη διάθεσή μας, την κατάσταση, την ποιότητα της ζωής καθώς και την πνευματική μας εξέλιξη. Η σύνθεση της Αύρας και η κατανομή των χρωμάτων της διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το χρώμα και το μέγεθός της, η φωτεινότητα και η έντασή της, αποκαλύπτουν το βαθύτερο εσωτερικό κόσμο, την ψυχοσύνθεση και την ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου.

Αναζητώντας πληροφορίες για την Αύρα, κατανοούμε την υγεία, την συναισθηματική μας διάθεση, την ποιότητα της σκέψης και τον τρόπο αντίδρασης στη ζωή μας.

Η ανθρώπινη Αύρα ανάλογα τη δύναμη που διαθέτει καλύπτει το φυσικό σώμα από μερικές δεκάδες εκατοστά μέχρι την πλήρη ανάπτυξή της που μπορεί να φτάσει έως και δεκαπέντε μέτρα.

Μεταβάλλεται από τις καταστάσεις που ζούμε. Όταν αισθανόμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι, σίγουροι, δυνατοί, το εύρος της μεγαλώνει. Όταν βρισκόμαστε σε σύγχυση, φόβο, ανασφάλεια, τότε συρρικνώνεται.

Αν ο άνθρωπος αρχίζει να ζει την ζωή του με καλοσύνη και αγάπη, κάθε φορά που πλαισιώνει με θετικό τρόπο τα ενδιαφέροντά του, τότε η Αύρα του βρίσκεται μέσα σε Φως.

Για να δυναμώσουμε την Αύρα μας, και να εναρμονίσουμε τα ενεργειακά μας κέντρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πέτρωμα Σουγκίτη σε διάφορες μορφές.

Posted on

Λίγα λόγια για τα γεωπαθητικά πεδία

Ο Σουγκίτης είναι το μόνο πέτρωμα που περιέχει  φουλερένιο

και λόγω αυτής της δομής

είναι δυνατόν να αποτρέψει την δημιουργία γεωπαθητικών πεδίων.

Ο όρος γεωπαθητικό πεδίο ή γεωπαθητικό stress προέρχεται από την ελληνική λέξη “γαία” που σημαίνει Γή και το “πάθος” που σημαίνει ασθένεια.

Το Γεωπαθητικό στρες δημιουργείται στον οργανισμό, όταν διαβιώνουμε  για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρους που έχουν γεωπαθητικά πεδία. Τα γεωπαθητικά πεδία οφείλονται σε γεωακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων. Η δημιουργία αυτών των πεδίων συνήθως οφείλεται σε:

– Υπόγεια ρέματα, λιμνάζοντα νερά, ρήγματα στο έδαφος.

– Διασταυρώσεις ενεργειακών δικτύων (Hartman, Curry, Benker κ.α)

– Υπόγειες κατασκευές όπως σήραγγες, υπόγεια.

– Εγκαταστάσεις με έντονα -ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία όπως τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

– Κάποια πετρώματα που εάν βρεθούν μεταξύ τους σε κάποια απόσταση (συνήθως τυχαία) δημιουργούν μαγνητικά πεδία κλπ.

Η επίδραση του γεωπαθητικού στρες μεταβάλλει τις φυσιολογικές συχνότητες σε κυτταρικό επίπεδο και ο οργανισμός  οδηγείται σιγα, σιγά  σε χρόνιες – εκφυλιστικές παθήσεις.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται πως βάλλεται το αιθερικό σώμα όταν κάποιος κοιμάται πάνω σε κόμβο από δυο γραμμές Hartmann (ή άλλων όπως για παράδειγμα γραμμές Ley, Curie, Benker)

Έρευνα του διάσημου γεωπαθολόγου Ανδρέα Κοψίνα, η οποία διήρκεσε 50 περίπου χρόνια, (απεβίωσε στην Γερμανία το 1999) απεκάλυψε ότι στο γεωπαθητικό στρες οφείλονται πάνω από 150 ασθένειες.

Παραθέτουμε μερικές από τις ασθένειες που δημιουργούν τα γεωπαθητικά πεδία:

Αυπνίες, Κόπωση, Πονοκεφάλους, Αλλεργίες, Καρδιακά προβλήματα, Αναπνευστικά προβλήματα,  ψυχικές διαταραχές, παθήσεις νεφρών ήπατος, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτης, εντάσεις στις σχέσεις ανθρώπων, εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, κ.α.

Είναι επίσης γνωστό και έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το «Σύνδρομο Άρρωστων Κτηρίων» (WHO – Sick Building Syndrome).

Το σύνδρομο αυτό συχνά αναφέρεται ως υπεύθυνο για χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις και καταστάσεις.

Ο επιστήμονας  Dr Ε. Jenny τοποθέτησε χιλιάδες ποντίκια σε τόπους με αρνητική γήινη ακτινοβολία, ενώ άλλα ποντίκια σε χώρους χωρίς πρόβλημα και παρατήρησε τις αντιδράσεις τους. Τα πρώτα ποντίκια προσπαθούσαν να “δραπετεύσουν” από τα κλουβιά τους, έχασαν γρήγορα βάρος, γεννούσαν λιγότερο και παρουσίαζαν μεγαλύτερη θνησιμότητα  απο τα ποντίκια της 2ης κατηγορίας.

Τα ποντίκια προσπαθούσαν να “δραπετεύσουν” γιατί ένιωθαν την αρνητική επίδραση που δέχονταν από τη Γη. Το παράδοξο όμως είναι ότι άλλα ζώα έλκονται από τις γεωπαθητικα πεδία. Έτσι, ενώ οι σκύλοι αποφεύγουν τους αρνητικά φορτισμένους χώρους, υπάρχουν κάποια άλλα ζώα οπως οι γάτες και οι μέλισσες που τους προτιμούν.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι γραμμές Hartmann πάνω σε μια κάτοψη ενός διαμερίσματος